top of page
de gym-haroper_edited.png

Abonneer je en wees als eerste op de hoogte van updates rond onze turnkring.

 Bedankt voor het abonneren! 

Dit concept zit nog in zijn testfase.

Zoeken

Recreatief Turnkamp GYM-HAROP 2023

Maandag 03 juli was het weer verzamelen blazen: Het turnkamp van Harop ging van start met 62 enthousiaste kinderen. Negen niet minder enthousiaste lesgevers stonden ook paraat nadat alle toestellen werden klaar gezet. Trainers Agnes, Sara, Inge, Thirze, Elisa, Jonas en Marc werden bijgestaan door Elien en Deborah.

Er werd gestart met twee nieuwe kampdansjes. De ‘Like me’ song ‘Ochtendgymnastiek’ gebaseerd op een eerdere versie van Samson en Gert beet elke morgen de spits af. Voor sommige gymnasten (en voor sommige trainers…) was de tekst een weergave van een normale ochtend: “Ik voel me meestal niet zo lekker bij het afgaan van de wekker” enz…

Het tweede kampdansje was geïnspireerd op het liedje “Fit top tien’ van Kinderen voor Kinderen. Reeds na enkele dagen kenden de meeste gymnasten de bewegingen. Ruben en Lex kregen de tweede dag bijles en dansten vanaf dan ook (min of meer enthousiast) mee.


Gans de week werd er getraind op de dames- en herenbrug, de balk, de plint, de tumblingbaan, de airfloor, de minitrampoline, de dubbele minitrampoline en de (maxi)trampoline. Op de Olympische vloer werden er spelletjes gedaan en werd er gedanst.


Ter vervanging van de woensdagnamiddaguitstap knutselde Inge weer een Gymbo & Gymba ganzenbord in elkaar. De gymnasten werden verdeeld in negen gelijkwaardige teams. Elk team had één of twee kapiteins en bestond uit gymnasten van elke groep (groep 3 de oudere gymnasten die de kapiteins leverden, groep 2 de wat jongere gymnasten en groep 1 onze kleuters). Het moet gezegd: De kapiteins namen de kleuters goed op sleeptouw. Soms leken het wel oudere zussen met hun jongere zusjes/broertjes!

Bij het dobbelsteen gooien en het vorderen op het ganzenbord moesten er telkens opdrachten uitgevoerd worden. Het kon dan gaan om een balspel, een puzzel, het uitvoeren van bepaalde sprongen enz… Anderhalf uur werd er gespeeld en toen waren de eerste drie ploegen aan het einde van het bord aangekomen. De rest van de middag stond in het teken van spelletjes en kaartspelen.


Elke kampdag eindigde zoals de voorgaande jaren: Met verstoppertje in het donker. Nog altijd spelen de gymnasten dit graag. Dit jaar waren er maar enkele kleuters die aan de kant bleven wegens bang in het donker! Ze bleven wel in de zaal om te ‘supporteren’ voor de anderen.


Vrijdagmiddag te 15.45 uur stroomden mama’s, papa’s, oma’s en opa’s binnen in de zaal. Met een Starwars-tune en onder luid applaus kwamen onze gymnasten binnen. Met Ochtendgymnastiek nam de show en aanvang en reeds halverwege de dans kregen we al flink wat applaus! De toeschouwers vergaapten zich vervolgens aan acro-oefeningen en aan kunst(en)(jes) op alle toestellen. Er werd geëindigd met de Fit top tien. Onder luid en lang applaus eindigde ook deze editie alweer.


Prettige vakantie allemaal en tot in september!Sara, Agnes, Thirze, Inge, Elisa, Elien, Deborah, Jonas & Marc.
Vergeet je niet in te schrijven voor het nieuwe turnseizoen:

  • Voor de huidige leden die graag willen blijven deelnemen aan onze turnlessen, je kan jezelf inschrijven sinds 1 juli.

  • Voor alle nieuwkomers die graag lid willen worden van onze geweldige turnvereniging, kijken we ernaar uit om jullie te verwelkomen! Jullie kunnen je inschrijven vanaf 1 augustus. We zorgen ervoor dat er een warm welkom op jullie wacht en dat jullie snel kunnen beginnen met de lessen.


117 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page